Hozzávalók:
60 dkg Mester család foszlós kalács lisztkeverék
10 dkg Mester család holland kakaópor
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
2,3 dlg Mester család útifűmaghéj
1 cs sütőpor
20 dkg növényi margarin
4 dl növényi tej
Töltelék:
20 dkg darált dió
20 dkg cukormentes vegán baracklekvár
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó
ha szükséges, akkor ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ kb 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük, majd középen kettévágjuk és egymásba csavarjuk a két részt.
Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
A tetejére olvasztott csokit teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése