2015. december 4., péntek

RUMOS DIÓS KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Imádok a Midzu tejfőzővel finomságokat készíteni,és hogy a szűrlemény se menjen kárba, így általában fel szoktam használni.. Most pl egy nagyon finom kiflit készítettem..
A rumos diótejnek a szűrleménye került bele.

Hozzávalók (2 db kiflihez)
10 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
10 dkg Schar mix B (itt találod)
0,5  ek útifűmaghéj
édesítő
1 dl kókuszkrém - Alpro
kb. 1,5 dl víz (ha szükséges még pótoljuk)
2,5 dkg porélesztő

Töltelék ugye a diószűrlemény

+ növényi margarin a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Majd két részre vesszük, kinyújtjuk, megkenjük a diókrémmel (amit időközben beízesítettünk), feltekerjük, megkenjük olvasztott növényi margarinnal (tojás fogyasztók felvert tojással ), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése