2025. január 17., péntek

Gesztenyás - almás szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

55 dkg Mester család süteményliszt

7 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

30 dkg margarin

kb. 0,6 dl növényi tej

Töltelék:

85 dkg alma

40 dkg gluténmentes - cukormentes gesztenyemassza

ízlés szerint édesítő

2 ek rumaroma

+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - tetejére - olvasztva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk,majd négy egyenlő részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk 21x23 - as méretre ( nekem ekkora volt a tepsim ).

Elkészítjük a tölteléket.

Az almát alalposan megmossuk, lereszeljük.

Egy tálba tesszük úgy, hogy a levét kinyomkodjuk, majd jöhet a gesztenyemassza ( ezt villával nyomkodjuk össze előtte ), a rumaroma és az édesítő.

Jól keverjük ki.

Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, erre jöhet töltelék, majd megint lap, töltelék, ismét lap, majd töltelék, végül az utolsó lap.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Tetejét csokival borítjuk.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése