Hozzávalók:
55 dkg Mester család süteményliszt
7 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
30 dkg margarin
kb. 0,6 dl növényi tej
Töltelék:
85 dkg alma
40 dkg gluténmentes - cukormentes gesztenyemassza
ízlés szerint édesítő
2 ek rumaroma
+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - tetejére - olvasztva
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk,majd négy egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk 21x23 - as méretre ( nekem ekkora volt a tepsim ).
Elkészítjük a tölteléket.
Az almát alalposan megmossuk, lereszeljük.
Egy tálba tesszük úgy, hogy a levét kinyomkodjuk, majd jöhet a gesztenyemassza ( ezt villával nyomkodjuk össze előtte ), a rumaroma és az édesítő.
Jól keverjük ki.
Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, erre jöhet töltelék, majd megint lap, töltelék, ismét lap, majd töltelék, végül az utolsó lap.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Tetejét csokival borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése