2025. január 16., csütörtök

Almás koszorú ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

22,5 dkg Mester család foszlós kalács liszt

1 cs porélesztő

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

3,2 dl növényi tej

1 ek vanília aroma

Töltelék:

50 dkg alma

50 g Mester család vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

1 ek vanília aroma

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargarint, majd a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket.

Az almát alaposan megmossuk, lereszeljük, ízlés szerint édesítjük.

Kicsit hagyjuk állni, míg levet ereszt.

Kinyomkodjuk egy tálba , majd hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és vanília aromát.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk a tésztát.

Megtöltjük az almás töltelékkel, feltekerjük.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük és két szélét összenyomjuk, hogy egy kört kapjunk.

Olajjal vékonyan lekenjük, 5-6 helyen késsel bevágjuk ( lehet mintát is bele ).

180 fokos sütőben kb. 40 - 45 perc alatt megsütjük.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése