2025. január 17., péntek

Zserbó ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

55 dkg Mester család süteményliszt

8 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

25 dkg margarin

kb. 0,7 dl növényi tej

Töltelék:

50 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő

20 dkg cukormentes baracklekvár

+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva - tetejére

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk, majd négy részre szedjük.

Mindegyiket kinyújtjuk 21x23 - as méretre ( ekkora volt a tepsim ).

A diót kikeverjük az édesítővel.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik lapot, majd megkenjük lekvárral, erre jün a dió... majd egész addig, amíg már egy tészta lappal befedjük.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Tetejét csokival borítjuk.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése