Hozzávalók:
55 dkg Mester család süteményliszt
8 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
25 dkg margarin
kb. 0,7 dl növényi tej
Töltelék:
50 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
20 dkg cukormentes baracklekvár
+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva - tetejére
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk, majd négy részre szedjük.
Mindegyiket kinyújtjuk 21x23 - as méretre ( ekkora volt a tepsim ).
A diót kikeverjük az édesítővel.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik lapot, majd megkenjük lekvárral, erre jün a dió... majd egész addig, amíg már egy tészta lappal befedjük.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Tetejét csokival borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése