2025. január 16., csütörtök

Csokis - kókuszos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

Alap:

10 dkg Abonett - gluténmentes - fahéjas

5 dkg puha margarin

0,5 dl növényi tej

ízlés szerint porédesítő

Csokis réteg:

5 dkg gluténmentes csokoládés pudingpor

ízlés szerint édesítő

2,5 dl növényi tej

Kókuszos réteg:

20 dkg kókuszreszelék

ízlés szerint porédesítő

15 dkg puha margarin

1 dl növényi tejszín

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé

Elkészítés:

Az abonettet a kezünkkel összetőrdeljük egy tálba ( jó morzsásra).

Hozzáadjuk a margarint, édesítőt, növényi tejet, jól összedolgozzuk.

Egy 20x20 - as formát folpackkal kibélelünk, ebbe belenyomkodjuk az abonettes réteget.

A pudingport kikeverjük a növényi tejjel, édesítővel, sűrűre főzzük, majd az abonett rétegre egyengetjük.

A kókuszos réteg alapanyagait összedolgozzuk, majd a pudingos rétegre kenjük, végül olvasztott csokoládéval borítjuk.

Hagyjuk hűvös helyen 5-6 órát ( de lehet egy éjjelt is ), hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése