2025. január 21., kedd

Tejszínes - joghurtos torta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Alap:

1 cs  Gluténmentes Abonett - fahéjas ( 10 dkg )

3 dkg holland kakaópor

ízlés szerint porédesítő

kb. 1 - 1,5 dl növényi tej

Krém:

2 dl növényi tejszín - felverhető

1,5 dl növényi joghurt

17,5 dkg növényi mascarpone

2 ek vanília aroma

ízlés szerint porédesítő

+ holland kakaópor a szóráshoz

+ kb. 10 dkg cukormentes eper vagy baracklekvár

Elkészítés:

Az alaphoz az abonettet jól összetőrdeljük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk és összedolgozzuk.

Egy 21 cm tortaforma aljára nyomkodjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és tovább dolgozzuk.

Majd a krém egyik felét elegyengetjük az alapon, erre jön a lekvár, majd a krém másik fele.

Megszórjuk kakaóporral, majd hagyjuk amíg jól összeáll ( én egy éjjelre betettema hütőbe ).










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése