Hozzávalók ( 4 rúdhoz ):
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
30 dkg Mester család süteményliszt
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
2 cs porélesztő
50 dkg margarin
2,8 dl növényi tej
10 dkg Mester család édesítő (1:4)
Töltelék:
1 rúd dióshoz:
25 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő + 4-5 ek növényi tej
1 rúd mákoshoz:
25 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő + 4-5 ek növényi tej
2 rúd gesztenyéshez :
50 dkg gluténmentes - cukormentes gesztenyemassza + ízlés szerint porédesítő + ízlés szerint rumaroma + 2-3 ek növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.
Meleg helyen kelesztjük egy órát a tésztát.
Majd barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk és négy egyforma részre osztjuk.
A töltelékeket kikeverjük.
Mindegyik tésztát kinyújtjuk kb. fél ujjnyira, majd megkenjük őket a töltelékkel ( 1 diós, 1 mákos, 2 gesztenyés lett nekem ).
Majd a hosszabb széleit behajtjuk picit, majd feltekerjük a tésztákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük mindegyiket, majd megszúrkáljuk villával.
180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése