2025. január 17., péntek

Bejglik ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók ( 4 rúdhoz ):

50 dkg Mester család házi kenyérliszt

30 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

2 cs porélesztő

50 dkg margarin

2,8 dl növényi tej

10 dkg Mester család édesítő (1:4)

Töltelék:

1 rúd dióshoz:

25 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő + 4-5 ek növényi tej

1 rúd mákoshoz:

25 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő + 4-5 ek növényi tej

2 rúd gesztenyéshez :

50 dkg gluténmentes - cukormentes gesztenyemassza + ízlés szerint porédesítő + ízlés szerint rumaroma + 2-3 ek növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük.

Beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.

Meleg helyen kelesztjük egy órát a tésztát.

Majd barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk és négy egyforma részre osztjuk.

A töltelékeket kikeverjük.

Mindegyik tésztát kinyújtjuk kb. fél ujjnyira, majd megkenjük őket a töltelékkel ( 1 diós, 1 mákos, 2 gesztenyés lett nekem ).

Majd a hosszabb széleit behajtjuk picit, majd feltekerjük a tésztákat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük mindegyiket, majd megszúrkáljuk villával.

180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése