Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )
10 dkg köles liszt
2,8 dkg útifűmaghéj őrlemény
6 g sütőpor
5 dkg édesítő ( 1:4 )
8 dkg margarin
1,7 dl víz
1 ek citromlé
Grízes krém:
25 dkg rizsdara
ízlés szerint édesítő
2,5 dl növényi tej
2,5 dl növényi tejszín
+ kb. 10 - 15 dkg mazsola
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A krémhez az alapanyagokat egy lábasban elkeverjük, majd sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk, majd a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Hagyjuk állni 5 - 10 percet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és két részre szedjük.
Mind a kettőt kinyújtjuk - nekem 21x21 - es formám volt.
Majd sütőpapíros tepsibe tesszük az egyik lapot.
A grízes krémhez hozzákeverjük a mazsolát, majd rátesszük a tészta lapra, majd a krémre a másik lap.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése