2025. január 26., vasárnap

Mazsolás tejbegríz szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán )


Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )

10 dkg köles liszt

2,8 dkg útifűmaghéj őrlemény

6 g sütőpor

5 dkg édesítő ( 1:4 )

8 dkg margarin

1,7 dl víz

1 ek citromlé

Grízes krém:

25 dkg rizsdara

ízlés szerint édesítő

2,5 dl növényi tej

2,5 dl növényi tejszín

+ kb. 10 - 15 dkg mazsola

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A krémhez az alapanyagokat egy lábasban elkeverjük, majd sűrűre főzzük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk, majd a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Hagyjuk állni 5 - 10 percet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és két részre szedjük.

Mind a kettőt kinyújtjuk - nekem 21x21 - es formám volt. 

Majd sütőpapíros tepsibe tesszük az egyik lapot.

A grízes krémhez hozzákeverjük a mazsolát, majd rátesszük a tészta lapra, majd a krémre a másik lap.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése