Hozzávalók ( 6 db ):
25 dkg Mester család süteményliszt
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztó
15 dkg margarin
2,5 dl növényi tej
Töltelék:
kb. 10 dkg cukormentes lekvár - nálam eper volt
kb. 8 dkg Mester család diabetikus étbevonó
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
Hozzádolgozzuk amargarint, majd a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és téglalap alakra kinyújtjuk ( kb. fél ujjnyi vastagra ).
Háromszögekre vágjuk, majd mindegyiknek a szélesebb oldalára teszünk lekvárt, erre csokit, majd feltekerjük, megformázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése