2025. január 26., vasárnap

Gombás ragu pongyolában ( glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán )


Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

9 dkg tápióka keményítő

2,4 dkg útifűmaghéj

3,5 dkg margarin

3 dl víz

1 ek citromlé

6 g sütőpor

Töltelék:

1 db Tv paprika

20 dkg ChefGomba - laska

20 dkg Chefgomba - ördögszekér

20 dkg vegyes zölsdégkeverék

ízlés szerint só

ízlés szerint zöldfűszerek

ízlés szerint pirospaprika

4 ek olaj

1 dl növényi tejföl

+ barbna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A paprikát megmossuk, feldaraboljuk.

A gombát is megmossuk és apróra vágjuk.

Olajon a paprikát megpirítjuk, majd hozáadjuk a gombát elkeverjük, majd pedig hozzáadjuk a zöldségkeveréket, jól összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadunk némi kis vizet ( kb. 1 dl ) majd hagyjuk hogy jól megpuhuljon az egész. 

Végén belekeverjük a tejfölt.

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a amargarint, beledolgozzuk, majd  a nedves alapanyagokat, jó alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk állni a tésztát ( jól gyúrható legyen ).

Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk kocka alakba kb. fél ujjnyira.

Közepébe halmozzuk a gombás tölteléket.

Majd ráhatjuk a tészta négy oldalát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alul legyen.

Lekenjük vékonyan olajjal, bevágjuk a tetejét.

180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése