Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
9 dkg tápióka keményítő
2,4 dkg útifűmaghéj
3,5 dkg margarin
3 dl víz
1 ek citromlé
só
6 g sütőpor
Töltelék:
1 db Tv paprika
20 dkg ChefGomba - laska
20 dkg Chefgomba - ördögszekér
20 dkg vegyes zölsdégkeverék
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerek
ízlés szerint pirospaprika
4 ek olaj
1 dl növényi tejföl
+ barbna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A paprikát megmossuk, feldaraboljuk.
A gombát is megmossuk és apróra vágjuk.
Olajon a paprikát megpirítjuk, majd hozáadjuk a gombát elkeverjük, majd pedig hozzáadjuk a zöldségkeveréket, jól összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadunk némi kis vizet ( kb. 1 dl ) majd hagyjuk hogy jól megpuhuljon az egész.
Végén belekeverjük a tejfölt.
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a amargarint, beledolgozzuk, majd a nedves alapanyagokat, jó alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk állni a tésztát ( jól gyúrható legyen ).
Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk kocka alakba kb. fél ujjnyira.
Közepébe halmozzuk a gombás tölteléket.
Majd ráhatjuk a tészta négy oldalát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alul legyen.
Lekenjük vékonyan olajjal, bevágjuk a tetejét.
180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése