2025. január 17., péntek

Kávékrémes kakaós piskóta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

50 dkg Mester család süteményliszt

6 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dkg Mester család holland kakaópor

2,5 dkg útifűmaghéj

5,5 dl víz

Krém:

15 dkg Mester család vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

15 dkg margarin

25 dkg növényi mascarpone

4 dl főzött kávé

1 dl növényi tejszín

+ 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva - tetejére

Elkészítés:

A piskóta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, jól kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( 23x23 ), 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport, édesítőt, kávét és növényi tejszínt egy lábasba tesszük, sűrűre főzzük. 

Majd belekeverjük a margarint és a mascarponét.

Ha meghűlt a piskóta, három részre vágjuk.

Megtöltjük a krémmel, majd a tetejére is kenünk, majd csokival borítjuk.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése