2025. január 17., péntek

Puncs szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

2 ek vanília aroma

3,5 dl víz

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

3 dkg gluténmentes puncs pudingpor

Töltelékhez:

7,5 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )

35 dkg cukormentes baracklekvár

ízlés szerint rumaroma

Tetejére:

2 dl növényi tejszín

2 dl cukormentes málna szörp

4 dkg gluténmentes puncs pudingpor

porédesítő ( annyi, hogy sűrű masszát kapjunk )

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy 21x23 - as sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha meghült, akkor elfelezzük.

Az egyik felet összemorzsoljuk és hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát, alaposan összedolgozzuk.

A másik fél piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük ezzel a masszával.

Végül kikeverjük a tejszínt, pudingport, szörpöt és porédesítőt, majd a tetejét bevonjuk vele.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése