Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
15 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
2 ek vanília aroma
3,5 dl víz
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
3 dkg gluténmentes puncs pudingpor
Töltelékhez:
7,5 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )
35 dkg cukormentes baracklekvár
ízlés szerint rumaroma
Tetejére:
2 dl növényi tejszín
2 dl cukormentes málna szörp
4 dkg gluténmentes puncs pudingpor
porédesítő ( annyi, hogy sűrű masszát kapjunk )
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy 21x23 - as sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha meghült, akkor elfelezzük.
Az egyik felet összemorzsoljuk és hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát, alaposan összedolgozzuk.
A másik fél piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük ezzel a masszával.
Végül kikeverjük a tejszínt, pudingport, szörpöt és porédesítőt, majd a tetejét bevonjuk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése