2025. január 25., szombat

Fanta szelet (glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

7,5 dkg tápióka keményítő ( Metser család vagy Its Us)

2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3,5 dkg holland kakaópor

5 dkg édesítő (1:4)

4 dl víz

1 ek citromlé

Krém:

1 db narancs

80 dkg főtt köles ( 20 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 8 dl növényi tejben megfőzzük )

1 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

kb. 2-3 ek tápióka keményítő ( Metser család vagy Its Us)

Teteje:

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

3 dl cukormentes szénsavas narancsos üdítő

Elkészítés:

A piskotához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt 10x23 - as formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk míg teljesen kihül.

A narancsot megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a krém összes többi alapanyagával együtt jól kikeverjük. ( a pudingport is belekeverjük, nem főzzük meg !!! ).

Majd ha meghűlt a piskóta, akkor a tetejét levágjuk.

Majd az alsó lapra tesszük a krém egyik felét, erre rámorzsoljuk amit levágtunk tetejét, majd erre a krém másik fele.

Majd jön a narancsos réteg, ehhez a pudingport, édesítőt és szénsavas narancslevet kikeverjük és sűrűre főzzük. Majd ezzel beborítjuk a sütit.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése