Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
7,5 dkg tápióka keményítő ( Metser család vagy Its Us)
2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3,5 dkg holland kakaópor
5 dkg édesítő (1:4)
4 dl víz
1 ek citromlé
Krém:
1 db narancs
80 dkg főtt köles ( 20 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 8 dl növényi tejben megfőzzük )
1 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
kb. 2-3 ek tápióka keményítő ( Metser család vagy Its Us)
Teteje:
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
3 dl cukormentes szénsavas narancsos üdítő
Elkészítés:
A piskotához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt 10x23 - as formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk míg teljesen kihül.
A narancsot megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a krém összes többi alapanyagával együtt jól kikeverjük. ( a pudingport is belekeverjük, nem főzzük meg !!! ).
Majd ha meghűlt a piskóta, akkor a tetejét levágjuk.
Majd az alsó lapra tesszük a krém egyik felét, erre rámorzsoljuk amit levágtunk tetejét, majd erre a krém másik fele.
Majd jön a narancsos réteg, ehhez a pudingport, édesítőt és szénsavas narancslevet kikeverjük és sűrűre főzzük. Majd ezzel beborítjuk a sütit.
Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése