2016. március 16., szerda

FORRÓ ALMÁS TÁSKA DIÓVAL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
50 dkg nutri free mix per pane
1 cs porélesztő
2 dkg édesítő (1:5)
2 db tojás
2 dl rizstej - Alpro
1 dl rizskrém - Alpro
5 dkg olaj
Töltelék:
9-10 db alma
fahéj
5 dkg darált dió
2 ek mézpótló
+ tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni meleg helyen 1 órát.
Közben az almákat megpucoljuk, megmossuk , lereszeljük és a töltelék többi hozzávalójával együtt összepároljuk.
Majd lisztezett lapon kinyújtjuk, kockákat vágunk belőle.
Középre teszünk az almás-diós töltelékből, két szélét felhajtjuk, összenyomjuk, majd a másik két szélét is, így egy „ csomagocskát „ kapunk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése