2016. március 17., csütörtök

HÓLABDA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
4 db tojás
3 dkg cukrozatlan kakaópor
16 dkg mester süteményliszt
1 cs sütőpor
1,3 dl kókusztej - Alpro
3 dkg édesítő (1:5 arányú)
Krém:
2,5 dl rizskrém - Alpro
2,5 dl rizstej - Alpro
1 ek vanília aroma
1 ek rumaroma
2 cs vaníliás pudingpor
5 dkg margarin
+ kókuszreszelék
+ házi csokoládé
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan össze turmixoljuk, majd kb 12-17 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Közben a krémet elkészítjük.
A rizstejet feltesszük forrni, a rizskrémben pedig kikeverjük az édesítőt, pudingport, vanília és rumaromát, majd ha forr a rizstej, akkor hozzákeverjük, sűrű rémet kapunk, majd belekeverjük a margarint, folyamatos keverés mellett hagyjuk , hogy elolvadjon.
A piskótát ha meghűlt, akkor kiszaggatjuk egy pohár segítségével, majd ezeket a korongokat kettévágjuk és megtöltjük a közben kihűlt pudingos krémmel.

Végül megkenjük az oldalát is krémmel, a tetejére házi csokit teszünk és az oldalát kókuszreszelékkel borítjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése