2025. július 31., csütörtök

Kókuszos - barackos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

3 dl útifűmaghéj

3 dl víz

1 kk citromlé

7 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

Krém:

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg kókuszliszt

5 dl növényi ital

ízlés szerint édesítő

5 dkg margarin

2 cs vaníliás pudingpor

+ 15 dkg baracklekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.

Két nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd két részre osztjuk a masszát.

Mindegyik tepsibe egyformán menjen, egyengessük el, majd 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük meg a lapokat.

Ha meghűltek, akkor vágjuk ketté őket, így lesz négy lapunk.

A krémhez a kókuszlisztet, kókuszreszeléket, növényi italt, édesítőt, vaníliás pudingport tegyük egy lábasba, alaposan keverjük össze, majd főzzük sűrűre. Majd keverjük bele a margarint.

Egy tepsit béleljünk ki folpackkal.

Tegyük bele az első lapot, kenjük meg lekvárral, majd a krémmel, majd megint lap, lekvár,krém, újabb lap, lekvár és krém, majd az utolsólap.

Csomagoljuk be, majd hagyjuk, hogy jól összeálljon ( kb 5-6 óra ).











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése