Hozzávalók:
Pite alap:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
12,5 dkg margarin
5 g sütőpor
1 ek vanília aroma
0,4 dl növényi ital
Köleses réteg:
10 dkg köles
ízlés szerint édesítő
4 dl növényi ital
1 ek citromlé
5 dkg növényi joghurt
+ 20 dkg eper
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük.
Hozzáadjuk a növényi italt, citromlevet, édesítőt, majd megfőzzük.
A pite alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi italt.
Egy 21x24 - es sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük.
A köleshez adjuk a növényi joghurtot, kikeverjük vele, majd a pite alapra oszlatjuk, tetejére epret szórunk.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése