2025. július 20., vasárnap

Cukkinis tekercs és lepény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

40 dkg cukkini

20 dkg növényi sajt

növényi cottage cheese

saláta

tv paprika

mentes majonéz

mentes mustár

növényi felvágott helyettesítő

10 dkg csicseriborsó liszt

50 g fekete só

1 dl víz

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, majd vékonyra szeleteljük.

Egy nagy tepsit előveszünk, sütőpapírral kibálelünk.

A cukkinit két részre osztjuk.

A tepsibe elkezdjük lehelyezni az egyik felét őket, sorban, picit egymásra.

Majd a másik felét is úgy, hogy legyen hely köztük ( tehát két téglalap alakba kell szépen lehelyezni őket ).

A növényi sajtot lereszejük, majd az egyik cukkini téglalapra szórjuk.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük a fekete sóval és vízzel.

Ezt a másik cukkinis halomra oszlatjuk.

180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Ha meghűltek, akkor leszedjük a sütőpapírról őket, megfordítjuk mind a kettőt.

Megtöltjük őket a cottage chessel ( szórjunk rá ), a növényi felvágott helyettesítő, saláta, öntetek.

A növényi sajtosat feltekerjük, a csicseribosrósat összehajtjuk.

Majd fogyasztható.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése