2025. július 5., szombat

Pudingos - almás rizs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg rizs

5 dl növényi ital

2 dl növényi tejszín

50 g Mester család vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

2 db nagyobb alma

ízlés szerint fahéj

1 kk citromlé

Elkészítés:

A rizst átmossuk.

Feltesszük főni a növényi itallal, édesítővel.

A növényi tejszínt és a pudingport kikeverjük, majd ha már majdnem megfőtt a rizs, akkor hozzáöntjük.

Készre főzzük.

Az almákat megmossuk, lereszeljük, ízesítjük a fahéjjal , citromlével, édesítővel.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, az almát eloszlatjuk benne, majd erre a pudingos rizs jön.

Hagyjuk egy éjjelt a hűtőben, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése