2025. július 5., szombat

Epres csiga ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

7 dkg margarin

2,5 dl növényi ital

Töltelék:

40 g Mester család vaníliás pudingpor

1 kk rumaroma

3 dl növényi ital

ízlés szerint Mester család édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Az epret kiolvasztjuk.

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint.

Hozzáadjuk a kiolvasztott epret, összedolgozzuk vele, majd a növényi italt. Alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben a pudingport, édesítőt, rumaromát és növényi italt egy lábasba tesszük és megfőzzük. 

Ha megkelt a tészta, akkor barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.

Majd kinyújtjuk ( nem kell vékonyra!!! ), kb egy ujjnyira.

Megkenjük a pudinggal, majd feltekerjük óvatosan.

Csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük mindegyiket.

180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése