2025. július 20., vasárnap

Vaníliás - gyümölcsös torta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta 1  ( ebből 3 lap lesz! )

45 dkg barna rizsliszt

6 dkg útifűmagéj

30 dkg cirokliszt

1 cs sütőpor

8 dkg édesítő (1:4)

1,5 ek vanília aroma

9,4 dl víz

1 ek citromlé

Piskóta 2 ( ebből 2 db lap lesz! )

25 dkg barna rizsliszt

3 dk útifűmaghéj

1 ek vanília aroma

4 dkg Grapoila lenmagliszt

7 dl víz

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

Krém:

4 cs vaníliás pudingpor

6 dl növényi ital

2 dl növényi tejszín 

15 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

+ 5 dl növényi tejszín - felverhető

Gyümölcsös réteg:

60 dkg vegyes gyümölcs keverék

ízlés szerint édesítő

1 dl növényi ital

+ 15 dkg mentes csokoládé - olvasztva a tetejére

Elkészítés:

A piskóta lapokat elkezdjük sütni.

Az első ( amiből 3 lap lesz ):

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat. 

3 tepsit kibélelünk sütőpapírral ( 30x30 ), majd elosztjuk a masszát bennük és 180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük a lapokat.

Ezütán bekeverjük a másik adag piskótát, ugyanúgy járunk el, mint az elsőnél, de ebből két lapot sütünk.

A krémhez a pudingport, növényi italt, édesítőt, növényi tejszínt ( 2 dl ) egy lábasba tesszük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

Az 5 dl növényi tejszínből kemény habot verünk, majd ha a vaníliás krém meghűlt, akkor hozzáadjuki és egyneművé dolgozzuk.

A gyümölcsöt egy lábasba tesszük az édesítővel és növényi itallal, összefőzzük.

Majd elkezdjük rétegezni a lapokat.

A tepsibe tegyük bele az egyik lapot, oszlassunk el rajta a vaníliás krémből, majd tegyünk rá a gyümölcsből.

Egészen addig, amíg el nem fogynak a lapok.

Az utolsó lapra is tegyünk ugyanúgy krémet, és gyümölcsöt, majd vonjuk be olvasztott csokival.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése