2025. július 12., szombat

Epres - áfonyás süti ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

1 cs porélesztő

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

4 dl víz

Tetejére:

10 dkg lekvár - ízlés szerinti íz - gluténmentes, cukormentes, vegán

15 dkg eper - áfonya vegyesen

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd egy 21x24 - es sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát, lekenjük lekvárral, majd megszórjuk a gyümölcsökkel.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése