Hozzávalók:
Piskóta:
90 dkg Mester család süteményliszt
25 g Mester Család sütőpor
15 dkg Mester család édesítő (1:4)
9 dkg olaj
9 dl víz
6 dkg Mester család holland kakaópor
Krém:
16 dkg Mester Család vaníliás pudingpor
1,2 l növényi ital
ízlés szerint Mester család édesítő (1:4)
3 ek vanília aroma
80 dkg erdei gyümölcs keverék
3 ek citromlé
4,5 dl növényi tejszín - felverhető
+ 3-4 ek Mester család chia mag
+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó
+ 15 dkg erdei gyümölcs lekvár ( cukormentes, gluténmentes, vegán )
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a nedves alapanyagokat.
3 db 24 cm - es átmérőjű törtaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elosztjuk a masszát benne, és megsütjük őket 180 fokos tepsiben kb. 20 perc alatt ( tűpróba!!! ).
A krémhez a vaníliás pudingport, édesítőt, növényi italt, vanília aromát nkikeverjük egy lábasban, majd sűrűre főzzük.
Tetejére tegyünk folpackot és így hagyjuk kihűlni ( így nem lesz vastag réteg a tetején ).
A gyümölcsöt egy lábasba tesszük édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, elkeverjük és összefőzzük.
A tejszínből kemény habot verünk.
Ha meghűlt a puding, robotgéppel átdolgozzuk, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhez, kikeverjük robotgéppel.
Majd a gyümölcs 90 százalékát ( levét nem! ) hozzáforgatjuk.
A diabetikus étbevonót felolvasztjuk.
Ha a piskóták meghűltek, akkor félbe vágjuk őket.
Elkezdjük megtölteni a tortát.
Az első lapot visszatesszük az egyik formába, erre jön krém, majd megint piskóta, erre ismét krém, majd a harmadik piskóta lap, erre jön a lekvár és az olvasztott étbevonó, jön a 4. lap, krém, 5. lap krém, majd az utolsó lap.
A maradék erdei gyümölcshöz hozzákeverjük a chia magot, megvárjuk míg besűrűsüdik, majd a torta tetejére tesszük, és a maradék olvasztott étbevonóval becsíkozzuk a tetejét.
( a krémből maradjon a bevonáshoz ).
Ezt érdemes egy éjjelre a hütőbe tenni, majd másnap bevonni a tortát.
Majd másnap a maradék krémmel behúzzuk az oldalát, díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése