2025. július 31., csütörtök

Erdei gyümölcsös torta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

90 dkg Mester család süteményliszt

25 g Mester Család sütőpor

15 dkg Mester család édesítő (1:4)

9 dkg olaj

9 dl víz

6 dkg Mester család holland kakaópor

Krém:

16 dkg Mester Család vaníliás pudingpor

1,2 l növényi ital

ízlés szerint Mester család édesítő (1:4)

3 ek vanília aroma

80 dkg erdei gyümölcs keverék

3 ek citromlé

4,5 dl növényi tejszín - felverhető

+ 3-4 ek Mester család chia mag

+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó

+ 15 dkg erdei gyümölcs lekvár ( cukormentes, gluténmentes, vegán )

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a nedves alapanyagokat.

3 db 24 cm - es átmérőjű törtaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elosztjuk a masszát benne, és megsütjük őket 180 fokos tepsiben kb. 20 perc alatt ( tűpróba!!! ).

A krémhez a vaníliás pudingport, édesítőt, növényi italt, vanília aromát nkikeverjük egy lábasban, majd sűrűre főzzük.

Tetejére tegyünk folpackot és így hagyjuk kihűlni ( így nem lesz vastag réteg a tetején ).

A gyümölcsöt egy lábasba tesszük édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, elkeverjük és összefőzzük.

A tejszínből kemény habot verünk.

Ha meghűlt a puding, robotgéppel átdolgozzuk, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhez, kikeverjük robotgéppel.

Majd a gyümölcs 90 százalékát ( levét nem! ) hozzáforgatjuk.

A diabetikus étbevonót felolvasztjuk.

Ha a piskóták meghűltek, akkor félbe vágjuk őket.

Elkezdjük megtölteni a tortát.

Az első lapot visszatesszük az egyik formába, erre jön krém, majd megint piskóta, erre ismét krém, majd a harmadik piskóta lap, erre jön a lekvár és az olvasztott étbevonó, jön a 4. lap, krém, 5. lap krém, majd az utolsó lap.

A maradék erdei gyümölcshöz hozzákeverjük a chia magot, megvárjuk míg besűrűsüdik, majd a torta tetejére tesszük, és a maradék olvasztott étbevonóval becsíkozzuk a tetejét.

( a krémből maradjon a bevonáshoz ).

Ezt érdemes egy éjjelre a hütőbe tenni, majd másnap bevonni a tortát.

Majd másnap a maradék krémmel behúzzuk az oldalát, díszítjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése