Hozzávalók:
Alap:
15 dkg gluténmentes zabpehely
3 dkg Grapoila napraforgómagliszt
4 dkg édesítő (1:4)
1 dl növényi tejszín
Köleses krém:
15 dkg köles
ízlés szerint édesítő
1 ek citromlé
4 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
1 cs vaníliás pudingpor
Gyümölcsös réteg:
20 dkg vegyes gyümölcskeverék
1 kk citromlé
ízlés szerint édesítő
15 dkg növényi joghurt
1 cs vaníliás pudingpor
+ 10 dkg mentes csokoládé - olvasztva
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd a növényi itallal, növényi tejszínnel, édesítővel és citromlével megfőzzük, majd belekeverünk egy csomag vaníliás pudingport.
Az alaphoz az alapanyagokat egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk.
Egy 21x21 - es folpackkal kibélelt formába egyengetjük.
Az alapra rátesszük a köleses réteget.
A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, összefőzzük, majd belekeverjük a növényi joghurtba a pudingport, hozzáadjuk a gyümölcshöz, folyamatosan kevergetjük, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
A köleses rétegre tesszük, majd olvasztott csokival borítjuk.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése