Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg cirok liszt
2,5 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
3 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
4 dl növényi tejszín - felverhető
ízlés szerint édesítő
1 ek vanília aroma
5 dkg baracklekvár - cukormentes - gluténmentes - vegán
+ 20 dkg őszibarackbefőtt - cukormentes, gluténmentes , vegán
+ 10 dkg baracklekvár - cukormentes - gluténmentes - vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy 21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vanília aromát, lekvárt ( 5 dkg ) és édesítőt, alaposan kikeverjük.
A barackot apróra vágjuk.
Ha meghűlt a piskóta kettévágjuk.
Az egyik lap alját megkenjük a lekvár felével, majd erre jön a tejszínes krém, rászórunk a barackból, majd rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük lekvárral, jön a krém, majd ismét barack.
Tegyük pár órára a hütőbe, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése