2025. július 9., szerda

Barackos krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg cirok liszt

2,5 dkg útifűmaghéj

6 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

3 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

4 dl növényi tejszín - felverhető

ízlés szerint édesítő

1 ek vanília aroma

5 dkg baracklekvár - cukormentes - gluténmentes - vegán 

+ 20 dkg őszibarackbefőtt - cukormentes, gluténmentes , vegán

+ 10 dkg baracklekvár - cukormentes - gluténmentes - vegán 

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy 21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vanília aromát, lekvárt ( 5 dkg ) és édesítőt, alaposan kikeverjük.

A barackot apróra vágjuk.

Ha meghűlt a piskóta kettévágjuk.

Az egyik lap alját megkenjük a lekvár felével, majd erre jön a tejszínes krém, rászórunk a barackból, majd rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük lekvárral, jön a krém, majd ismét barack.

Tegyük pár órára a hütőbe, hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése