2025. július 13., vasárnap

Lekváros négylapos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

25 dkg barna rizsliszt

25 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

6 dkg édesítő (1:4)

4,5 dl víz

1 ek citromlé

Krém:

4 dl növényi tejszín - felverhető

20 dkg lekvár - ízlés szerinti

ha szükséges, akkor édesítő

+ 10 dkg mentes csokoládé - tetejére olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagoakt egy tálban alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a nedves alapanyagokat.

Két darab nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elosztjuk bennük  a masszát.

180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütjük őket.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a lekvárt.

A piskótákat középen kettévágjuk, így négy hosszúkás lapot kapunk.

Megtöltjük a krémmel, tehát jön egy lap, krém, lap, krém, megint lap, krém és lap.

A tetejét csokival borítjuk.

Hagyjuk 5-6 úrát, hogy jól összeálljon.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése