Hozzávalók:
Piskóta:
25 dkg barna rizsliszt
25 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
6 dkg édesítő (1:4)
4,5 dl víz
1 ek citromlé
Krém:
4 dl növényi tejszín - felverhető
20 dkg lekvár - ízlés szerinti
ha szükséges, akkor édesítő
+ 10 dkg mentes csokoládé - tetejére olvasztva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagoakt egy tálban alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a nedves alapanyagokat.
Két darab nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elosztjuk bennük a masszát.
180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütjük őket.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a lekvárt.
A piskótákat középen kettévágjuk, így négy hosszúkás lapot kapunk.
Megtöltjük a krémmel, tehát jön egy lap, krém, lap, krém, megint lap, krém és lap.
A tetejét csokival borítjuk.
Hagyjuk 5-6 úrát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése