PÁSZTOR PALACSINTA
Palacsinta tészta:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- csipet só
- 3/4 dl napraforgó olaj
- Töltelék
- 2 szál füstölt kolbász
- 10 dkg sonka
- 20 dkg szalonna
- 1 doboz kukoricakonzerv
- napraforgó olaj
- só
- bors
- pirpspaprika
- Öntet
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 tojás
- reszelt sajt
elkészítés
- A palacsintatésztát a hpzzávalokból elkészítjük, jól elkeverjük, hogy ne legyen benne csomó. Majd kisütjük (én az első alá szoktam tenni egy kis olajat még).
- Aztán elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnával együtt pici olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt és sonkát, majd a kukoricát. Ezt is jól megsütjük.
- Ha ez megvan, akkor egy tepsit előveszünk, és kis olajjal kikenjük, hogy a palacsinta majd ne ragadjon le.
- Fogunk egy palacsintát, és az egyik oldalába teszünk a húsos töltelékből, majd a másik oldalát ráhajtjuk, és beletesszük a tepsibe, és ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a palacsinta és a töltelék, ezzel tele is lesz a tepsi.
- Fogjuk a tejfölt, és a két tojást beleütjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a palacsintára, majd reszelt sajttot szórunk a tetejére addig sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése