2013. január 29., kedd

CAPPUCINO SZELET

Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg cappucino por
  • 10 dkg cukor
  • zselatinfix
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba!)
  3. Elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot megfőzzük. A cappucino port, a cukrot és a főzőtejszínt összekeverjük, majd a kész pudingba keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixeket. Jól összekeverjük.
  4. A piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a cappucinos krémmel, majd a piskóta tetejét rátesszük, és a tetejét is megkenjük vele.
  5. Betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivétel után felszeleteljük! Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése