Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 1 cs házi krémpor
- 800 ml tej
Tetejére:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 őszibarackkonzerv
- 1 zselatinfix
- cukor
- tej
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük.
- Elkészítjük a krémet. A tejben jól kikavarjuk a házi krémport.
- Ha kész a piskótánk, és meghűlt, akkor kettévágjuk, és belekenjük a krémet.
- Elkészítjük a bevonónkat. A vaníliapudingot megfőzzük, Fogjuk a konzerv barackot, és összetulmixoljuk, de csak a barackot, a levét nem. Fogjuk, és beleöntjük a vanilíapudingba, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és jól összekeverjük. Végül bevonjuk a piskótánkat.
- 2-3 órát hagyjuk, hogy pihenjen, és átigya a piskóta a krémeket. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése