2013. január 30., szerda

EMELETES FINOMSÁG

Hozzávalók:
Piskótához:
  • 8 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 2 ek kakaópor
Krémekhez:
Díszhez:
  • drazsé
  • színes és csokis tortadara
Elkészítés:
  1. A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
  3. Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
  6. Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
  7. Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
  8. Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
  9. Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
  10. Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
  11. Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
  12. Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
  13. Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
  14. A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése