2013. január 29., kedd

MOGYORÓS-KARAMELLÁS SÜTI

Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 5 ek víz
  • 6 ek liszt
  • 1 cs karamellás pudingpor
  • 10 dkg tört mogyoró (mogyoródara)
  • csokidara
Elkészítés:
  1. A tojást a cukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és azzal is elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és csomómentesre dolgozzuk.
  3. Belekeverünk 5 dkg apróra zúzott mogyorót, és jól elkeverjük benne.
  4. Majd kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük.  Végezzünk tűpróbát!
  5. Közben megfőzzük a pudingot, amibe beletesszük a maradék tört mogyorót, és elkeverjük benne.
  6. Ha a piskóta meghűl, akkor kettévágjuk, és középen is kettévágjuk, így 4 lapot kapunk.
  7. Megtöltjük laponként a mogyorós karamell pudinggal. Majd a tetejét csokidarával megszórjuk, és hűtőben jól lehűtjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése