2013. január 30., szerda

RAKOTT KEL

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 40 dkg rizs
  • 70 dkg darált hús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy doboz tejföl
  • 2 db tojás
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa
Elkészítés:
  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, és megmossuk. Feltesszük sós vízben főzni.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, jól összeforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk.
  4. Az egészet jól megpirítjuk.
  5. A rizst megfőzzük.
  6. Ha ezek megvannak, akkor fogunk egy tepsit, vékonyan kiolajozzuk és kizsemlemorzsázzuk.
  7. A kelkáposzta leveleit lerakosgatjuk úgy, hogy a fele megmaradjon.
  8. A rizst elosztjuk rajta, majd rátesszük a darált húst, és a végén a maradék kelkáposzta levelekkel betakarjuk.
  9. A tejfölt a tojással kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és elosztjuk rajta.
  10. Addig sütjük, amíg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése