2013. január 30., szerda

CSUPA CSOKIS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 ek kakaópor
Krémhez:
  • 2 pohár joghurt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 ek csokidara
  • 4 ek cukor
  • 4 ek kakaópor
  • 1 doboz vaníliás krémtúró
  • 1 db natúr tömlős sajt
  • 1 cs zselatinfix
Tetejére:
  • színes tortadara
  • cukorszívecskék
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Hozzáadjuk a kakaóport, jól összekeverjük.
  4. Ha kész, akkor megsütjük kivajazott kilisztezett tepsiben. (tűpróba!)
  5. Elkészítjük a krémet.
  6. A csokit és a vajat felolvasztjuk, és közben hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport is, és az egészet kevergetve olvasszuk.
  7. Egy tálba tesszük a joghurtot, csokidarát, krémtúrót, krémsajtot, és jól elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a csokis masszát, majd kikeverjük az egészet.
  9. A végén beletesszük a zselatinfixet, elkeverjük azt is benne.
  10. A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krém három negyedével, majd a tetejére kenjük a maradékot, és színes cukordarával és cukorszívecskékkel díszítjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése