2013. január 28., hétfő

KOLBÁSZOS PÁKKERI TÉSZTA

Hozzávalók:

  • 1 cs pákkeri tészta
  • 2 szál füstölt kolbász
  • 20 dkg bacon
  • 4 fej hagyma
  • 75 dkg francia saláta zöldségalap (fagyasztott)
  • napraforgó olaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 pohár kefír
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A baconszalonnát felszeleteljük, kis olajon félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra felvágott kolbászt. Ha jól megpirult, akkor kiszedjük az olajból.
  3. A hagymát félkör alakúra szeleteljük, majd abba az olajba, amiből keszedtük a kolbászos szalonnát, megpirítjuk.
  4. A zöldséget megpároljuk, és hozzáadjuk a hagymához.
  5. A tésztát és a zöldséges hagymát összekeverjük, megsózzuk, majd beleöntjük egy tepsibe.
  6. A szalonnás kolbászt rátesszük a tetejére.
  7. A tejfölt a kefírrel összekeverjük, majd a tetejére öntjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Addig sütjük sütőben, amíg szép barna lesz a teteje. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése