2013. január 26., szombat

RÉSZEGES VAKONDTÚRÁS TORTA (szénhidrátcsökkentett)

Hozzávalók:
Piskótához:
  • tojás
  • édesítő
  • 6 púpozott ek Diabester liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 gr cukormentes reszelt csoki
Töltelék:
  • 1 cs vaníliás puding
  • 1 cs csokoládés puding
  • 20 dkg vegyes gyümölcs
Piskóta áztatáshoz:
  • 5 dl tej
  • 2-3 dl rum (ízlés szerint)
Bevonó:
  • 500 ml hulala cukormentes tejszín
  • édesítő
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját,és az édesítőt kikeverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd belekeverjük a reszelt csokit.
  4. Ha kész, akkor egy sütőpapírral kibélelt  tepsiben megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
  5. Ha a piskóta megsült, akkor apró darabokra vágjuk. A tejet és a rumot összeöntjük, és ezzel meglocsoljuk az apró darabos piskótát.
  6. Fogunk egy műanyag, kör alakú tálat és folpack-kal kibéleljük.
  7. Az áztatott piskótával körbe és alul kirakjuk.
  8. Közben megcsináljuk a pudingokat, ha kész, akkor beleöntjük a vaníliást, majd erre megint rakunk piskótát és a gyümölcskonzervet. Majd jöhet a csokipuding és a tetejére a maradék piskóta.
  9. Ezt fogjuk, és egy napra berakjuk a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon.
  10. Másnap kivesszük a hűtőből, egy tálcára borítjuk, leszedjük a tálat róla és a fóliát.
  11. A tejszínt kemény habbá felverjük, és ezzel bevonjuk a tortánkat.
  12.  Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése