2013. január 25., péntek

TEJSZÍNES GYÜMÖLCSRIZS (GLUTÉN,CUKOR,TOJÁSMENTES)

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • édesítő (ízlés szerint)
  • csipet só
  • 1 üv cukormentes befőtt -  őszibarack
  • 1 üv cukormentesvegyes gyümölcs
  • 1 doboz hulala (kicsi) - cukormentes
  • szörp - cukormentes
Elkészítés:
  1. A rizst olajon egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Ezt hagyjuk szépen félig letakarva párologni, de jó sűrűn kevergetjük, hogy ne égjen le, és lassú tűzön, ez nagyon fontos!
  2. Ha félig elfőtt a tej, akkor hozzáadjuk a sót és cukrot. Ha lassabban puhul és a tej kevésnek bizonyul, akkor lehet még vagy tejet, vagy vizet hozzáadni.
  3. Amikor teljesen megfőtt, akkor félig hagyjuk kihűlni.
  4. Majd a hulala tejszínt hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd jöhetnek a gyümölcsök.
  5. Ha kész, akkor teljesen hagyjuk kihűlni, majd szörppel a tetején tálaljuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése