2013. január 26., szombat

EPRES RIZSBOMBA

Hozzávalók:
  • 60 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 2 vaníliás cukor
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg túró
  • 1 konzerv eper
  • 2 tasak csokoládépuding
  • 1 l tej (pudinghoz)
Elkészítés:
  1. A rizst megfőzzük a tejben, ha szükséges és nem puhul eléggé, akkor nyugodtan lehet hozzá önteni még tejet, vagy vizet. (Csinálunk egy tejberizst.)
  2. Beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kész, akkor hagyjuk hűlni.
  3. Ha félig meghűlt, akkor hozzáadjuk a túrót és jól elkeverjük benne.
  4. Ha teljessen kihűlt, akkor fogjuk és maréknyit kiszedünk belőle, kilapítjuk, és a konzerv eperből egy szemet beleteszünk, majd egy kicsit még a rizsből a tetejére teszünk, és gombócot formálunk belőle.
  5. Ezt egész addig csináljuk, amíg el nem fogy. (Kb. 16 db jön ki belőle.)
  6. Majd megcsináljuk a csokipudingot, és az lesz az öntetünk. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése