2013. január 29., kedd

KÁPOSZTALEVÉLBEN SÜLT TOJÁSOS FASÍRT

Hozzávalók:

  • 0,5 fej kelkáposzta
  • 60 dkg darált hús
  • 3 db tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 db zsemle
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgó olaj
Elkészítés:
  1. A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljok, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát és hagymát, majd 1 db tojást, sót, borsot és pirospaprikát. Összegyúrjuk jó alaposan.
  3. A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodva hozzáadjuk a masszához. Ezt is jól eldolgozzuk benne.
  4. A maradék két tojást megfőzzük..
  5. A kekáposztát leveleire szedjük, majd jól megmossuk.
  6. Egy tepsibe kicsi olajat öntünk, majd kibéleljük káposztalevéllel.
  7. Ha megfőtt a tojás, akkor megpucoljuk, és ketté vágjuk.
  8. A darált húsos masszát hosszúkás alakúra formázzuk, és beletesszük a káposztalevéllel kibélelt tepsibe.
  9. A közepébe csinálunk egy "árkot", és a tojásokat végig rakjuk benne.
  10. Majd ráhúzzuk a masszát, hogy eltakarja.
  11. A káposztaleveleket oldalról a húsra húzzuk, és a maradékkal beborítjuk, és rányomkodjuk.
  12. Fóliával letakarva kb. 30-40 percet sütjük. (nézzünk néha alá, nehogy a káposzta megégjen) Majd a fóliát levéve, még kb. 15-20 percet sütjük, hogy szép színe legyen! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése