2013. január 30., szerda

ZÖLDBORSÓS SERTÉSPÖRKÖLT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • napraforgó olaj
  • bors
  • pirospaprika
Elkészítés:
  1. A húst alapossan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk és meg egyszer megmossuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát, és alaposan elkeverjük.
  4. Visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg cikkekre vágtunk.
  5. Jól elkevergetjük, majd hozzáadjuk a húst, és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
  6. Amikor a hús félig megpuhult, akkor hozzá adjuk a zöldborsót.
  7. Félig letakarva addig főzzük, amíg a lé nem párolog el, nem lesz szaftos, illetve amíg a hús nem puhul meg teljesen. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése