2013. január 26., szombat

MÉZES-FAHÉJAS SÜTI

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 4 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 125 g méz
  • 20 dkg cukor
  • 45 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 kk reszelt citromhéj
  • 2 ek fahéj
Krémhez:
  • 2 vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 zselatinfix
Elkészítés:
  1. A tojásokat a vaníliás cukorral, a sütőporral és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, citromhéjat, fahéjat és jól kikeverjük.
  2. Majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és a tejet, és folyamatossan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ha ez megvan, akkor kiolajozott és lisztezett tepsiben megsütjük.
  3. Megcsináljuk a krémet. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. A tejet a liszttel összekeverjük, majd felfuttatjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen csomós lehet.)
  5. Majd ha egy kicsit meghűlt, akkor hozzáadjuk a cukros vajhoz a lisztes tejet, jól eldolgozzuk, majd jöhet a tejszín és a zselatinfix, és kikeverjük.
  6. Ha meghűlt a piskóta akkor kettévágjuk és megkenjük a belsejét, majd úgy 5 percre a hűtőbe tesszük, majd ha kivettük, akkor ráborítjuk a tetejét és azt is megkenjük a krémmel! Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése