2013. január 31., csütörtök

KÍNAI MÉZES-SZEZÁMOS CSIRKE (GLUTÉN,TEJ ÉS CUKORMENTES)

Hozzávalók:

Páchoz:
  • bors
  • édesítő
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek olaj
Bundához:
  • 5 dkg alfa mix glutén mentes lisztkeverék
  • 5 dkg szezámmagliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1,5 ek keményítő
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • víz
Mézes mázhoz:
  • 5 ek mézpótló
  • 6 dkg édesítő
  • 1 ek ecet
Elkészítés:
  1. A csirkemelleket jól megmossuk, majd apró csíkokra vágjuk.
  2. A páchoz valókat egyszerűen összekeverjük, és ebbe beletesszük a csirkecsíkokat, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap mikor kivettük a hűtőből, elkészítjük a bundát.
  4. A lisztből, keményítőből, sütőporból, tojásból, olajból, sóbló, és vízből egy kissé sűrűbb masszát csinálunk.
  5. A mázhoz is a hozzávalókat egy tálba rakjuk, és összekeverjük, kivétel a szezámmag.
  6. Ha kész, akkor a csirkecsíkokat fogjuk, és egyenként a sűrű masszába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  7. Amint kisült, tesszük a mézpótlós mázba, majd egy tálra, és megszórjuk a szezámmaggal.
  8. Egész addig csináljuk, míg el nem fogy! Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése