- 8 db csirkecomb (alsó)
- 8 nagy krumpli
- 25 dkg rizs
- 1 konzerv csemegekukorica
- 4 db mandarin
- 1 ek citromlé
- 3 dl hulala édes tejszín
- 2,5 ek mustár
- 2 ek napraforgó olaj
- só
- bors
Elkészítés:
- A csirkecombokat megmossuk, majd a bőrét leszedjük, és ismét megmossuk. Besózzuk, és borsozzuk.
- Megcsináljuk a mandarinos pácot. A mandarint megpucoljuk, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, a mustárt, az olajat és sót. Ezt jól összekeverjük. Majd ráöntjük a csirkére, és összeforgatjuk benne.
- A krumplikat jól megmossuk, majd negyedekre vágjuk.
- Fogjuk a tepsit, és belehelyezzük a csirkecombokat, majd a tetejére a krumplikat, és rálocsoljuk a maradék mandarinos pácot.
- Fóliával letakarjuk, majd fél órát 180 fokon pároljuk, puhítjuk.
- Utána leszedjük róla a fóliát, és még 20 percet sütjük, pirosítjuk.
- Közben megcsináljuk a rizst. Az olajat felforrósítjuk, majd beleöntjük a rizst. Pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Mikor a víz már félig elpárolgott, hozzáadjuk a kukoricát, majd puhulásig főzzük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése