2013. január 26., szombat

MANDARINOS CSIRKE

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb (alsó)
  • 8 nagy krumpli
  • 25 dkg rizs
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 4 db mandarin
  • 1 ek citromlé
  • 3 dl hulala édes tejszín
  • 2,5 ek mustár
  • 2 ek napraforgó olaj
  • bors
Elkészítés:
  1. A csirkecombokat megmossuk, majd a bőrét leszedjük, és ismét megmossuk. Besózzuk, és borsozzuk.
  2. Megcsináljuk a mandarinos pácot. A mandarint megpucoljuk, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, a mustárt, az olajat és sót. Ezt jól összekeverjük. Majd ráöntjük a csirkére, és összeforgatjuk benne.
  3. A krumplikat jól megmossuk, majd negyedekre vágjuk.
  4. Fogjuk a tepsit, és belehelyezzük a csirkecombokat, majd a tetejére a krumplikat, és rálocsoljuk a maradék mandarinos pácot.
  5. Fóliával letakarjuk, majd fél órát 180 fokon pároljuk, puhítjuk.
  6. Utána leszedjük róla a fóliát, és még 20 percet sütjük, pirosítjuk.
  7. Közben megcsináljuk a rizst. Az olajat felforrósítjuk, majd beleöntjük a rizst. Pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Mikor a víz már félig elpárolgott, hozzáadjuk a kukoricát, majd puhulásig főzzük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése