- 8 alsó csirkecomb
- 8 nagy fej gomba
- fél kk krumpli
- fél kk répa
- négyborsos - mustáros gyorspác (lucullus)
- olaj
- 1 kis pohár tejföl
- 15 deka reszelt sajt
- só
- vaj
- tej
Elkészítés:
- A csirkecombokat jól megmossuk, majd a bőrét leszedjük és újból jól megmossuk.
- A fűszerkeveréket olajjal összekeverjük, majd a csirkecombokat beleforgatjuk.
- A gombát megpucoljuk és megmossuk.
- Fogunk egy tepsit, kikenjük olajjal, majd a csirkecombokat beletesszük, a gombát is, a maradék gyorspáclét nyugodtan ráönthetjük a gombára.
- Letakarjuk fóliával, majd fél órát sütőben puhítjuk.
- Közben a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, majd a répát is megpucoljuk, felkarikázzuk, és egyben megfőzzük. A vízbe teszünk sót. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük, vajjal és tejjel ízlés szerint ízesítjük, krémesítjük. Így lesz "sárgakrumpli".
- Ha letelt a fél óra, akkor a fóliát levesszük, majd a gomba belsejébe tejfölt kanalazunk, és reszelt sajtot teszünk rá.
- Majd még 20 percet sütjük a húst meg a gombát, hogy piruljon.
- Ha kész, akkor tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése