2013. január 28., hétfő

TEJSZÍNES KARFIOLKRÉM LEVES

Hozzáadás:
Elkészítés:
  1. A karfiolt darabokra szedjük, jól megmossuk, majd jó puhára főzzük. Közben a két leveskockából egy alaplét készítünk.
  2. Ha megfőtt a karfiol, akkor leöntjük róla a vizet, majd kiszedünk a karfiolrózsákból pár darabot. Ezt nagyon pici darabokra szedjük, mert ez majd bele megy a kész levesbe.
  3. A tálban lévő karfiolhoz hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel elkezdjük krémesíteni úgy, hogy merőkanalazva adjuk hozzá az alaplevesünket.
  4. Ha kész, akkor beleöntjük a kis darab karfiolokat, és összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borsal és szerecsendióval ízesítjük.
  5. A baconszalonnát apró darabokra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük.
  6. Ezzel és a piritott kenyérkockákkal tálaljuk a levest. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése