2013. február 2., szombat

BARACKOS-KAKAÓS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskóta:
Krém:
Teteje:
  • kb. 8 ek kakaó
  • víz
Elkészítés:
  1. A tojássárgájákat a cukorral és vaníliás cukorral alapossan kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
  3. A tojássárgájás masszához kanalazva hozzá adjuk a lisztet, majd a sütőport, és kikeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatossan beleöntjük, majd lassan azzal is elkeverjük, hogy ne törjön meg.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (TŰPRÓBA).
  5. Elkészítjük a krémet. A barackléhez hozzáadjuk a konzerv barack levet, ez kb. 1 liter lesz, ebben főzzük meg a vaníliás pudingot, ha valaki nem nagyon szereti a jó édeset, akkor a cukor elhagyható.
  6. kihűlt piskótát kettévágjuk. A barackot apró kockákra feldaraboljuk, és a felét a piskóta közepébe szórjuk, majd jön a puding 2/3-ad része rá. Majd rátesszük a tetejét, erre rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd a maradék puding jön.
  7. A kakaót némi vízzel kikeverjük, hogy egy sűrű masszánk legyen, és ha kissé meghűlt a puding a piskótán, akkor ráöntjük. Hűlés után tálalható. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése