2013. február 2., szombat

VANÍLIÁS ALMÁSPITE

Hozzávalók:

Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek nyírédes édesítőszer
Töltelék:
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alapossan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
  2. A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük.
  3. Egy lábasba tesszük és az édesítőszerrel és a faháj rúddal kb. 15 percig összefőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a fahéjrudat kivesszük belőle.
  4. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk.
  5. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát.
  6. A tészta megmaradt felével "kidíszítjük", vagy azt is kinyújtjuk, és rárakjuk.
  7. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése