2013. február 3., vasárnap

LISZT NÉLKÜLI KAKAÓS PISKÓTA TÚRÓKRÉMMEL

Hozzávalók:
Piskóta:
10 db tojás
2 ek nyírédes
2 ek cukormentes kakaópor
Krém:
0,5 kg túró
0,5 kg mascarpone
2-3 ek nyírédes
2 dl tej
ízlés szerint citromlé
Tetejére:
Cukormentes kakaópor

Elkészítés:
A piskótát elkészítjük.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük , s végül az egészet egybe tesszük átkeverjük.
Két lapot sütünk ebből.
A tepsire sütőpapírt teszünk és a fele masszát elkanalazzuk rajt és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha kész, akkor feltekerjük még melegen, majd jöhet a másik adag.
A túrót a mascarponéval,citromlével,tejjel és édesítővel jól kikeverem.
Ha kihültek a feltekert piskóták,akkor leszedjük róla a sütőpapírt, majd a krén felével megkenjük,majd rátesszük a másik lapot , ezt is megkenjük,de egy picit hagyjunk a krémből a tetejére.
Ha megkentük az egymasra rakott lapokat, akkor feltekerjük és a tetejére rakojuk a maradék krémet és megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: