2013. február 3., vasárnap

CITROM JOGHURTKRÉMES REAL MADRID TORTA

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 12 db tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt
  • 2 sütőpor
  • zöld ételfesték
Krém:
  • 8 pohár citromos joghurt
  • 0,5 dl mascarpone
  • 25 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 cs zselatinfix
  • 5 ek citromlé
  • 8 ek cukor
  • sárga ételfesték
Fondant:
  • 12 ek víz
  • 2 ek zselatin
  • 2 ek Rama
  • 4 ek méz
  • porcukor (kb. 1 kg) + gyúráshoz
  • zöld ételfesték
Tetejére:
  • real madrid logós, focistás ostyalap (interneten lehet rendelni)
  • cukormáztollak (mintának)
Elkészítés:
  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk,a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a sütőport és lisztet hozzáadjuk, kikeverjük, majd a fehérjét is hozzákeverjük. Majd a zöld ételfestékkel megfestjük.
  2. Majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük két részben (2 piskóta legyen).
  3. Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot 5 ek cukorral és 4 dl tejjel megfőzzük.
  4. Közben egy nagy tálba tesszük a joghurtot, mascarponet, vajat (kissé megolvasztva), zselatinfixet, citromlevet, 3 ek cukrot és sárga ételfestéket. Alaposan összedolgozzuk, majd ha kész, akkor a pudingot is belekeverjük.
  5. Ha kész a piskóta, akkor mindegyiket kettévagjuk, majd rétegezzük a krémmel, de úgy, hogy a tetejére ne kerüljön krém, és betesszük a hűtőbe.
  6. Elkészítjük a fondantot. A zselatint forró vízben kikeverjük, majd a mézet és vajat felolvasztjuk, egybe öntjük a kettőt, és jól kikeverjük még a tűz felett. Majd egy nagy tálba tesszük a porcukrot, és erre ráöntjük, majd összekeverjük, és folyamatossan adagolunk hozzá porcukrot , amíg ragacsos nem lesz, majd nyújtódeszkán kézzel átdologozzuk folyamatos porcukor hozzáadás mellett. Majd a zöld festékkel megfestjük. Berakjuk a hűtőbe, hogy összeálljon.
  7. Majd kivesszük a tortát, kinyújtjuk a fondantot, és a tortára tesszük, majd az ostyalappal és cukormázzal díszítjük tetszés szerint! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése