2013. február 1., péntek

MEGGYES-VANÍLIÁS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
Krémhez:
Tetejére:
  • 2 dl tejszín
  • a befőtt leve
  • 1 zselatinfix
  • 1 expressz tortazselé
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk,  majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. 
  3. Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük és megsütjük (tűpróba!).
  4. A vaníliapudingot megfőzzük.
  5. Ha kész a piskóta és meghűlt, akkor középen kettévágjuk, majd a meggyszemeket elszórjuk rajta és egy kis meggylével meglocsoljuk, majd ráöntjük a vaníliapudingot. (Az a jó, ha levehető oldala van a formának, mert a kettévágás után vissza lehet tenni, és nem folyik ki a krém!) Rátesszük a tetejét, és azt is egy kis meggylével meglocsoljuk.
  6. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a meggylevet és tovább keverjük, majd a zselatinfixet és azt is elkeverjük.
  7. Megcsináljuk a tortazselét és azt is hozzáöntjük. Az egészet jól kikeverjük, majd ráöntjük a piskóta tetejére.
  8. Dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése